*** Izpostavljeno ***

Svaneti, 28.12. 2019 - 4.1.2020

Dolgo pričakovana pustolovščina se je končno začela. Po stresnem decembru smo odpotovali nekam daleč, nekam drugam, nekam, kjer se je čas...

6.4.24

Streseni Bohinj, 6.4.2024

 Nenormalno visoke aprilske temperature naju poženejo na kolo. Za dile pač v taki vročini ni.
Krasen dan se je naredil. Magistru zaželimo srečno jadranje, potem urihtava in zajahava kolesa. In v Bohinj. Čez Streseno, da ne bo preveč na izi ;) 

Dan je res vrhunski - vse zeleno in v cvetju, na nebu šajba, naokrog pa zasneženi vrhovi. Ker je prva tura že do Radovne ritka kr piska. Po dolini se čudiva obsežnosti podrtega drevja, neurje je precej spremenilo pokrajino. Potem počasi navzgor, med medvede. Proti vrhu presenetijo še snežni jeziki. V turnem žargonu "s par snemanji se pride do vrha". Navzdol kanček rodea, potem mimo Zajavornikov, pa čez Uskovnico in dolg spust v Bohinj. Lepo je, lepo.

Pri bajti mal počijeva, napolniva baterije :)
Ko spet zajahava, ritke že ornk vriskajo. Dolga bo, dolga. Kar po cesti pihava skozi Sotesko, čez Obrne in proti Bledu. Vsi so že v kratkih hlačah in majicah! Za zaključek crknejo baterije, zato je v Savskega pesjana treba na trmo. Na veliko trme ;)
Neverjetno lep dan!

mimo Šobca

Bled je passé

Gorje

d Šikana je še ista

tole pričaka proti vrhu

Krucman za konto in izven

Zajavorniki

veverice zbirajo za naslednjo zimo

Uskovnica

proti bohinjskim goram

Studor-horn

proti Stari Fužini

domače, domače!

Babji zob (zgoraj ;)

Ja, res super. Ti zgodnje-spomladanski dnevi so res najlepši.
Doma smo se potem eni ušlafali, drugi pa so imeli energijo še za pokosit. Čestitke!

Naj omenim še zanimivost - kolesarjev precej. Ampak, ko si na elektriki, te pozdravljajo samo mame na baterijah. Ostalim skozi očala v očeh vidiš pomilovanje "lejga pusija, na baterijo". Aha! Kapa če mam ugasnjenega, pa vas z 20+ kilam gonim za šalo? ;)

***

"V eni minuti vse lahko izdam
v eni minuti lahko izkrvavim,
v eni minuti v mene pride strah,
v eni minuti lahko se prepustim."
  

Ni komentarjev: