*** Izpostavljeno ***

Svaneti, 28.12. 2019 - 4.1.2020

Dolgo pričakovana pustolovščina se je končno začela. Po stresnem decembru smo odpotovali nekam daleč, nekam drugam, nekam, kjer se je čas...

19.1.14

Proti Romatenspitze, 19.1.2014


Smo se odločili, da poiščemo pravo Zimo!
Dan se je začel ob 5h z lazanjo (pripravo, ne pojedino!). Potem pa pobereva še dva kolega in že brzimo skozi tunel. Deževalo je že na naši strani, na avstrijski se je že zlivalo. Proti Spitallu pa je že prav nemarno scalo! Voda povsod, z neba, na cesti, na poljih - ni zgledalo obetavno.
Proti Mallnitzu nič snega, cesta je postala bela šele od odcepa za Tauerntal. No, pri koči je bilo pa že kar belo - ga je kar nekaj nasulo. 
Urca turanja do parkinga pod Jamnigalmom - smo orali že po cesti, prvi. Od parkinga naprej pa prava zimska pravljica - snega veliko, obilno pa ga je tudi sipalo - sicer mokrega, ampak, kaj čmo, tko je. V kolonci smo gazili navzgor. Delale so se težke cokle, ki sem jih zmogel prinesti le do Peterbauer hütte. Potem me je pobralo. Tudi snežilo je neusmiljeno, vidljivost slaba in smo obrnili.
Oranje po strmini navzdol proti gozdu je bilo odlično! Snega ogromno, globoko plavanje in prekopicavanje - skratka zabava! Zasneženi pa od nog do glave! Mal akrobacij še skozi gozd, pa razglednica pri tabli in potem še dooolg spust po cesti nazaj do avta. Po mokrem snegu je šlo samo naravnost in v preži in so se stegna kar dobro ogrela. Seveda je bilo treba še v kočo premlevat...

po cesti proti Jamnikovi planini

"Zima je, samo poiskat jo je treba!"

s coklami navzgor

pri Peterbauer hütte ga je ornk medlo

zasnežena zabava navzdol

razglednica

Smo jo našli, pravo Zimo! 
Samo upam, da jo prinese tudi v domače konce...
Frank Sinatra

Ni komentarjev: