*** Izpostavljeno ***

Svaneti, 28.12. 2019 - 4.1.2020

Dolgo pričakovana pustolovščina se je končno začela. Po stresnem decembru smo odpotovali nekam daleč, nekam drugam, nekam, kjer se je čas...

29.1.22

Kotovo sedlo, 29.1.2022

 Prejšnji vikend je bil namenjen hudim praznovanjem - dobitne cifre so bile 1, 25, 30 (bodo pa še 28 in dodatna 57 :). Ture seveda po taki fešti ni mogoče izvesti.
Sva se pa ta teden precej ozirala po Avstriji. Kakšne so razmere (padlo je nekaj snega), kam bi se morebiti splačalo pogledat... Proti Malnitzu? Ali Zederhaus? Mogoče Sternspitze? Tragika interneta je, da napoved za naprej dobiš kjerkoli, za nazaj (kakšno je bilo vreme pretekli teden, koliko je snega) pa je misija nemogoče. Od silnega tuhtanja naju je premagal spanec, ko sva se zbudila, pa napokava in... v Tamar!

Tamar spet krasen, zimski, tokrat vseeno precej manj folka kot 14 dni nazaj. 
Fletno se sprehodiva do bajte, pa skozi gozd do začetka strmine. Tu je trdo in zglajeno (ni pa ledeno) in sva srenače nataknila že spodaj. Lahkih korakov navzgor - vsaj ni dvomov, ali bo držalo ali ne. Brez si ne predstavljam, čeprav so se nekateri kar pogumno lotili...

Nekaj jih gre v Ozebnik, midva po dolgi, trdi prečki proti Kotovi špici. Izstop na sonce, jaz se ustavim pri balvanu. Bo dost, se bomo mal posončal. Punca gre do vrha, mene pa je sonce grelo le dobrih 10 minut. Potem se skrije za Jalovec in v trenutku postane pasje mrzlo. Pa še pihalo je. Tisto uro čakanja sem kljub miganju, raztegovanju, priklanjanju, počepanju, skakanju, tekanju,... dodobra pomrznil. Končno se majhna pikica v sinusoidi približa in uzrem navdušen ljubljeni obraz. "Da je super, mal zastrugov, na vrh pa poledenelo in piha!"

Napadeva še strmino - super smučarija. TZG - trdo, zglajeno, grabežljivo (grifig). Užitek, čeprav je treba kar dobro pritisniti. Aktivno gibanje, uravnotežen položaj na smučkah, hitre menjave in kratki nastavki, izkoriščanje materiala za pospeševanje iz zavoja v zavoj ;) To je to!
Pred gozdom je dobro malo zmanjšati, ker je kar rodeo do bajte. Potem pa še tekaška...

Vse je enkrat prvič!
Čestitke slavljencu in pohvale avtorici 
(slastna je bila!)

Full HD pogled iz Tamarja

srenačimo

iz sence...

...na sonce

pogled proti rami

štartna točka z Mangartom

Zaključila sva na okrogli klopci na sončku pod velikanko.
Zimsko in speglano, ampak ena ornk porcija snega bi se pa vseeno prilegla.

***

"Koraci k'o laki oblaci
skoči, nek' te Zemlja odbaci"

Ni komentarjev: