*** Izpostavljeno ***

Svaneti, 28.12. 2019 - 4.1.2020

Dolgo pričakovana pustolovščina se je končno začela. Po stresnem decembru smo odpotovali nekam daleč, nekam drugam, nekam, kjer se je čas...

1.3.14

Viševnik, 1.3.2014

Žal je tako, da greš na turo takrat, ko imaš cajt, ne takrat, ko so ugodne razmere. Včasih se to poklopi, danes ni bilo tako.
Doma je padalo, ko sva se vozila na Pokljuko je pa že naletaval sneg. Na Rudnem Polju je že kar dobro snežilo. Uparkirava in mimo smučišča v breg. Na Zlatih vodah je bilo že nekaj megle, je pa namedlo kar kakšnih 15cm frišnega. Po grebenu in proti vrhu pa borba - videlo se ni nič, sledila sva špuri in nekako prišla do zadnje skale pod vrhom. Napok se ni dobro videlo, preveč megle, pa tudi malo jih je že zapadlo. Sva imela dovolj in tipajoče odsmučala navzdol. Sama mlečna belina, vidnost nična. Držala sva se špure in nekako prišla na izravnavo, kjer se je megla razredčila in sva celo videla kam smučava. Tu je šlo potem fino po frišnem mehkem snegu, mal sva še poštamfala na Plesišče, pol pa gasa dol, čez opast in potem povsem desno skozi gozd. 
Woo-hoo, super smučarija, pršičasto mehko vijugarjenje! Super.
Tudi pri Zlatih vodah sva se držala povsem desno (dol gledajoče). Nisva šla v graben, ampak desno po strmini. Perfektno, dovolj strmine in mehek nov sneg. Mal je bilo že odpeljano/zvoženo, ampak majka!
  

smrekored

Od Plesišča proti vrhu se nama je že meglilo

pod vrhom


jipiii - čez opast

duh v smreki?

prebojni triptih

Vse skupaj je izpadla prav fajna smučarija. Kratka & sladka.

Zvečer pa še praznovanja RD, cela hiša smeha, skriti gost, tetec Cinober, mustače & klobuki, gozba...
Lepo smo zaokrožili dan!  


Ni komentarjev: