*** Izpostavljeno ***

Svaneti, 28.12. 2019 - 4.1.2020

Dolgo pričakovana pustolovščina se je končno začela. Po stresnem decembru smo odpotovali nekam daleč, nekam drugam, nekam, kjer se je čas...

2.3.14

Viševnik, 2.3.2014

Po včerajšnjem praznovanju se je bilo treba spihat. Sva mislila na Mrežce, a je bila spodnja cesta (odcep pri Mrzlem Studencu) zaprta, zgornja pa zabarikadirana z dvometrsko sneženo bando. Nič, pičiva še enkrat na Viševnik. Ker sva bila malček kasnejša, je tudi vreme kazalo bolj prijazno podobo. Ampak samo do Zlatih vod. Tu je pa že ornk pihalo. Od Plesišča naprej je pa "prbijalo k swina" kot se je izrazil mimovozeči deskar. Vztrajala sva do prve skale takoj v začetni strmini Viševnikovega pobočja. Pikajočega snega v očeh in sunkov vetra sva imela dovolj. Tudi vrh je bil spet v megli. Obrneva, odmsučava in zlezeva na Plesišče. Tudi tu ga je ornk žgalo!
Ponoviva vajo od včeraj, po desni skozi gozd. Smučarija spet super, v gozdu ga še ni odpihnilo in je še vedno mehak. Nato sva nadaljevala skozi gozd tudi v višini obeh žičnic. Je bilo že od prej zvoženo, ampak smuka kar ugodna.

Plesišče

proti pobočju Viševnika

fajna smučarija s Plesišča

Lepo sva se pripeljala direktno pred bajto pri spodnji žičnici. 
"Enga pa bomo!"
No, pri vsem silnem snegu ima model kišto pri peči, tako da od mrzle osvežitve ni bilo bogve kaj.
Je pa snega res veliko, smučarska sezona bo še dolga!





Ni komentarjev: