*** Izpostavljeno ***

Svaneti, 28.12. 2019 - 4.1.2020

Dolgo pričakovana pustolovščina se je končno začela. Po stresnem decembru smo odpotovali nekam daleč, nekam drugam, nekam, kjer se je čas...

22.4.19

Feldseekopf (2.864), 22.4.2019

Razmera je taka, da je treba zaužito šunko, pirhe, potico in ostale pritikline takoj pokuriti. In kaj je lepšega, kot na pomladansko turo. Tokrat trije mušketirji - same muškarčine - in uro prej. Spet gremo za Mallnitz in naprej na Tauerntal. Cilj je pogledat na levo flanko pod Geisslkopfom - do grebena in na Feldseekopf. 
Zaparkirano za odtenek manj, vreme idealno, od avta na smuči in odturamo v čudovit dan.
U izi, flanka zgleda vrhunska. No, tu je pa ljudi ogromno, očitno so vsi izbrali to varianto.
Pomeljemo strmino, na grebenu Feldseescharte se malo posončimo in okrepčamo, potem pa od-kick-turnamo še 100 višincev do vrha - Feldseekopf. Kamnit s precej obiska, razgledi veličastni, flanka navzdol pa tudi ni od muh...

deja-vu

spet vrhunski dan

precej obiska

Vorderer Geisslkopf -  s te strani se vidi smučarski prehod

Feldseescharte

proti vrhu iz Feldseescharte

čisto do vrha smo šli peš

greben-ska ska

poskakovanje
Na vrhu se zapletemo v kratek pogovor z lokalcem, ki nam malo razjasni, kje se smuča in kje so prave linije. Tako tik pod vrhom ubodemo še povsem nedotaknjeno flanko, ki je ravno prav odpuščena. Noro, kakšna smučarija!

The flanka

odpeljana

pri mostičku se zadeva zaključi (kar se smučarije tiče)

zima sreča poletje

Se je pa poznalo, da smo bili uro prej in da smo malce manj hodili - pobočja so bila ravno prav odpuščena, smučarija odlična (veselec!), samo tik pod Jamnikovo bajto je malo cukalo in je bil sneg že pregnit. 

V vročini se preoblečemo (klubske majice, kratke hlače - zraven so bejbe že v kopalkah!) in komaj čakamo, da gremo spodaj v bajto na weizen. Ampak... bajta zaprta, delajo le za vikend. "Katastrophe!" smo se v čisti knjižni nemščini strinjali z Avstrijci. Do pira smo potem čakali prav do Obervellacha (smo že malce iskre pljuvali, ampak za Radensko pa še ni bilo), ker v Mallnitzu je konec sezone in vse zaprto. Čudni tiči so tile Avstrijci.  
Je pa zato tolk bl sedu pod Stieglovo svetilko...

prihod prve štafete

Krasna Velika noč!

***
"En na levi en na desni in jest umes,
tko je ko se gremo mi zares.
Mi trije smo najboljši par!"


Ni komentarjev: