*** Izpostavljeno ***

Svaneti, 28.12. 2019 - 4.1.2020

Dolgo pričakovana pustolovščina se je končno začela. Po stresnem decembru smo odpotovali nekam daleč, nekam drugam, nekam, kjer se je čas...

7.4.19

Rodica, 7.4.2019

Pa je poklicala še kraljica - Rodica!
Včerajšnja super smučarija naju ni pustila ravnodušna, treba je bilo izkoristiti razmere. En dan po tradicionalnem TS Rodica (#43) šibava za Bohinj in iz Laškega pira ... akhm... Rovta levo po makadamu. Cesta kopna povsem do izhodišča, do gozdne prečke dile nosiva, tu pa je že dovolj snega za lahkoten turni korak proti pl. Suha. Jutro se prebuja, sneg je pomrznjen, nikakršnih sledi (razen smučarskih) včerajšnje "fešte". Skozi žleb dile spet zadegava na rame, je trdo ampak gre lepo po štapnah. Za Ulcam in proti Mali Rodici še vse trdo, špura mal zdrsava, na srečo je včerajšnji sneg pomrznil v kristale, na katerih psi dobro grabijo. Potem naju obsveti sonce, kraljica se blešči v tisočerih vijugah, razgledi fenomenalni in nikjer nikogar :). 

Na vrhu se v miru pripraviva, vmes opaziva še Alija, ki seveda brezkompromisno odpelje svojevrstno Direktno linijo. Ajga, živ norc!

Midva najprej ureževa par zavojev po S pobočjih, kjer pa je zelo trdo (da ne rečem poledenelo). Sonce tu še ne prijemlje, zato zapeljeva na greben in se predava fajni (malce mehkejši) smučariji po razbrazdanem vršnem pobočju. Sneg se počasi mehča, nad Za Ulcami je že pravi veselec!
Skozi žleb trdo in razrito, potem pa še par pomladanskih zavojev do lovske bajte. Vreme pa vseskozi bogovsko!

Ilija was here

lepote pomladne turne smuke

gozdna prečka in gozdna vila

pl. Suha

med Scilo in Karibdo

izhod v višje nadstropje

proti soncu

pokažejo se številne vijuge

krožna

Rodica že žari

pogled nazaj na bohinjsko dolino in Julijce

panoramska po grebenu

panoramska na vrhu

Ali style
"Furam samo Direktne" je reku

na trdo po S pobočjih

panoramska vožnja

krasno se pelje!

en sam užitek

fertik deu

Skozi bukovje pa tisto najlepše - noge bolijo&pečejo, pred očmi vidiš samo še pir, bukve pa kar prihajajo nasproti in jih ne zmanjka...
Nad prečko dile na ramo, par minutk hoje ;) in sva pri avtu. Tu pa "plaženje" in tekoče dobrote iz gepeka!
Wau, spet krasno!

Za zaključek sva prepevala borbene, saj so že zjutraj na Valu napovedovali Partizanski pevski zbor. 
Dobr smo jo žgali!

***

"Naj se razlega prek sveta!"


Ni komentarjev: