*** Izpostavljeno ***

Svaneti, 28.12. 2019 - 4.1.2020

Dolgo pričakovana pustolovščina se je končno začela. Po stresnem decembru smo odpotovali nekam daleč, nekam drugam, nekam, kjer se je čas...

1.5.19

Ugljan, 1.5.2019

Za 1. maj je treba nekam odpotovat. Tokrat napokava tudi bicikle in po surfanju po vremenskih kartah najdeva sončno okno okrog Zadra. 
"Greva prebrcat kakšn otok al dva!" 
Sredi noči se že peljeva po jadranski magistrali, jutro se prebuja, zgleda jasno. Avtomobila nobenega, sama se voziva po ovinkih "jadranske" i slušava narodni radio ;)
Še začelo se ni, pa je že vrhunsko.
Mimo Paga in Pakle in zjutraj uparkirava v Zadru, da si ogledava to čudo - morske orgulje. Zadeva je "fascinantna", trume Korejcev in Japoncev se čudijo in čudijo...
Trajekt na Ugljan in sva že lagano na kavici. Čas se tu ustavi, nič se nama ne mudi, turistično se voziva po zaselkih povsem na S otoka. Tu ubodeva kamp, MB pavšalisti pospravljajo prikole, domačini urejajo balinišče, dogaja... Na hitro postaviva in zajahava bicikle.
Vse lepo označeno s tablami, makadam in grušč gore dole. Zlezeva na trdnjavo Sveti Mihovil, mal lutava, vmes uletiva na "kao-rave-party" MayDay... Mladci s shoping vozički roštiljajo! Potem še malo po grebenskih stezicah in vse do mostu v Ždrelcu. Nekaj osvežitve, nato po cesti do Kukljice in ob obali proti Kaliju. Na biciklih sva že štiri ure, riti so razbolete in kronometrsko odpedalirava nazaj do kampa v Sušici na hlajenje.
Hladen pir, vroč tuš, pa še enkrat isto in domača košta v naslanjačih na obali. V puhicah :)
Skoraj sama... Še zmaja spuščamo vmes...
Krasno!

Sušica - camping Porat - špinaker je gor

lepo imajo označeno

Sveti Mihovil

s trdnjave do naslednje uvale

MayDay fešta

Ždrelac

osvežitev

me myself & I

obala pri Kukljici

ledenik se nama je stopil

dan se poslavlja

trasa

profil

Nabralo se je čudovitih 65 km in vseeno tudi nekaj višincev. Za Vršič bo!

***

"Men je kul poslušat ptičke
U prostem cajtu s prjatlco igrat balinčke"

  

Ni komentarjev: