*** Izpostavljeno ***

Svaneti, 28.12. 2019 - 4.1.2020

Dolgo pričakovana pustolovščina se je končno začela. Po stresnem decembru smo odpotovali nekam daleč, nekam drugam, nekam, kjer se je čas...

24.5.20

Rčitno, 24.5.2020

Aaah, ukrepi so povsem razrahljani in takoj je zalaufala fuzbal liga (BFL). Brez priprav, direktno tekma na polno - za Polen. Kljub začetnemu vodstvu smo spušili, ampak zabava je bila pa huda. Oton bi rekel "Pol treh, pol treh, spet puha nam meh!".

Utrujene nogce je bilo potem treba pretegniti z ne preveč hudo turo. Zaženeva se skozi Gorje v zatrniški klanec, potem pa levo na makadam pod Hotuncem. Sem mislil, da bo bolj hudo, pa je kar šlo. Mal pedalčkanja ob krasnih pogledih na Bled in Deželo. Potem sva ga malo tudi tišala, da sva se po bližnjici spustila na mirno planino Rčitno. Fajn je, blizu, pa oba prvič gor.
Sledil je spust na Bled (ta stran je zgledala daljša in bolj naporna) povsem do jezera. Tu seveda vse razkopano, po dveh mesecih zatišja so se lotili obnavljati ravno sedaj, ko ljudje spet prihajajo. Svojevrstno razumevanje turizma! Bilo je kar nekaj obiskovalcev in mladih družin, ki so z vozki poskakovali po razsuti cesti okoli jezera. So pa investirali v lesene količke in špago za ograjo :)

No, midva se spustiva do Save in novega River campinga (zgleda bo kmalu odprt) in prebrcava še zadnjega pesjana preden ležerno odvijeva domov...

polen-trofi

pogledi na Deželo

proti planini

umirjeno

gužve ni

Sredi tedna je sledilo še par dogodkov, poleg druženja s Svaneti ekipo je izstopala postavitev mlaja kralju Peraškemu. 
Idilično!


***

"Now, Andy did you hear about this one?
Tell me, are you locked in the punch?
Hey, Andy are you goofing on Elvis?
Hey baby, are you having fun?

If you believed they put a man on the moon, man on the moon"


Ni komentarjev: