*** Izpostavljeno ***

Svaneti, 28.12. 2019 - 4.1.2020

Dolgo pričakovana pustolovščina se je končno začela. Po stresnem decembru smo odpotovali nekam daleč, nekam drugam, nekam, kjer se je čas...

12.2.22

Romatenspitze, 12.2.2022

 Prjatli so javili, da je v HB ves sneg odpihnilo. Hmm...
Po kratkem razmisleku smo se hitro spet odločili za Romaten. Tokrat sicer bolj turistično, na izhodišču smo se nabrali okrog 10h. Natlačimo se v kombi (majster nas deveterico utrpa), filing je gruzijski. Ampak paše, "prišparamo" eno uro.

Trije mladeniči in tri mladenke se zaženemo v hrib. Sprva je kazalo, da se nam bo pridružil tudi Albert* (popov), ampak je na srečo hitro obupal. Mal je pomagal tudi vosek...

V čudovitem dnevu lahkotno premagujemo pobočja. Če smo se prejšnjič veselili napihančka, je bil sedaj samo odpihanček. Precej ubogo je zgledalo, veter je opravil svoje.
Potrudimo se do vrha, tu pa je peklensko mrzlo brilo (samo zadnjih 15 višincev) in smo takoj zamrznili. Niti za sliko ni bilo. Križ sem na hitro škljocnil od daleč. Na kožah se spustimo 20m niže, da se urihtamo.
Potem pa iskanje ostankov napihančka za kolikor toliko solidno pelo...

čez tri zelene-lene travnike...

fünf Soldaten zum Romaten

vrh

sibirsko

mal smo pofurali

pa še mal

novi serviserki 
Team Traven M. Ali

Vmes smo ujeli ekipo Alija, ki se je pohvalil z novima serviserkama. Bohve, kwa prpravla??

Ja, ni bilo kakšnega presežka.
Zgornji del iskanje grabnov z napihančkom, mal že zaskorjan. Srednji del poganjanje in iskanje prehodov med travami, zadnja strmina trda (vseeno sem se uspel postaviti na glavo), potem še iztek po cesti. No, lame smo vseeno obiskali!
Potem pa še dolga pot domov...

***

"Dolga pot domov
Hladi me ni več smeha
Ne znam naprej povej mi s kom si lepa"

Ni komentarjev: