*** Izpostavljeno ***

Svaneti, 28.12. 2019 - 4.1.2020

Dolgo pričakovana pustolovščina se je končno začela. Po stresnem decembru smo odpotovali nekam daleč, nekam drugam, nekam, kjer se je čas...

7.1.24

Mrežce, 7.1.2024

Nekam sva nujno morala iti, a kaj, ko je povsod zgledalo čudno. Snežna meja precej visoko, čez spletne kamere se ni dalo dobro naštudirat (da je nov sneg, a ne preveč; da ne piha) in je bilo treba na pamet. Seveda na hrib, ki ga dobro poznava. In tu vskoči Pokljuka.

Zjutraj šibava skoraj v dežju, vse zabito. Hmmm... Zatrnik je zelen, šele pri Mrzlem Studencu so znaki snega, pa še to zelo ubogo. Nič, skozi Kranjsko in mimo Zajavornikov - prva. Potem pa na polno rijeva še do Spomenika. Precej zanaša! Kokr-terencu sva morala na koncu mal pomagat z lopatami, da smo se uparkirali. Zrila sva pa, kot bi bila s Cybertruckom :) 

Urihtava se in potegneva svežo špuro. Nikjer nikogar. V gozdu je snega odločno premalo - že za gor dile ječijo. Potem se priključiva špuri do Blejske koče. Kr piha. Eden je povlekel proti Mrežcam, greva še midva. Se pa tu snežna odeja opazno odebeli. Špura je namotana, ampak če bi bilo treba na polno so pa muke! Veter ne pojenja, tudi vidljivost je slaba. Vse belo.

Na vrhu se zahvaliva "mučeniku" za špuro, se urihtava in navzdol. Frišnega je kar dobrih 30, če bi bila vidljivost, bi bilo vrhunsko. 
Tako pa... igre brez meja!

kokr-terenc

sama pri Spomeniku

idilično...

...a v gozdu ga ni dovolj

osamljena špura proti Lipanci

takle mamo!

proti vrhu

Ja, ja bilo kar nekaj zabave. Strmince niso enakomerno zalite, nekje mal ropota, drugje se vgrezneš v napihanca. In je potem kar mater, da se izkoplješ.
Tudi postavitev je gosta s podrtimi drevesi. Zabava zagotovljena!

Mal naju je desno odneslo (dol gledano) in sva potem morala štamfat nazaj na izravnavo nad kočo. Upam, da sledi niso zavedle preveč ponavljalcev...
Do koče potem mehkobno (vseeno mi je vmes uspelo zakriviti noht, ko se veja ni vdala)... 

Kam?

mal plavanja

gosta postavitev (za bistre oči)

"ooo, kok nogce bubajo!"

Ja, fajn. Zimsko!
V kočo se mal pogret, potem pa pazljivo po cesti (premal snega). Od ovinka dalje pa kot po jajcih, vse gleda ven... Do razcepa sva forsirala, potem pa dile na ramo in do avta.
Zanimivo, še vedno je bil edini na parkingu.
Prave igre brez meja!

***

"Tovarši in tršice
ne se čudit, ne se bat
to niet agresija
to so igre brez meja"

Ni komentarjev: