*** Izpostavljeno ***

Svaneti, 28.12. 2019 - 4.1.2020

Dolgo pričakovana pustolovščina se je končno začela. Po stresnem decembru smo odpotovali nekam daleč, nekam drugam, nekam, kjer se je čas...

6.3.15

Jalovčev ozebnik, 6.3.2015

Ponoči je precej pihalo, zjutraj pa naj bi se umirilo (čeprav ni bilo ravno takega občutka, ko sem zlagal robo v avto). Poiskala sva dolino v zavetju. Greva v Tamar in potem skozi Ozebnik. 
V Planici je bilo nekako sončno, brez vetra, Ponca je žarela, Jalovec pa je imel kapo. Ozebnik je zgledal super. 
Za ogrevanje po cesti do koče, potem po poledeneli špuri v zatrep doline in v breg. Že flanka pod Ozebnikom je zgledala super - mehki napihanec! Na vstopu v Ozebnik kar mrzlo piha, natakneva dereze in ker je veter počesal in zamedel vse sledi, je bilo treba kar na polno. Mal se udira, vendar ga lepo podelava in zlezeva iz lijaka. Sneg v celotnem Ozebniku pa mehki napihanec! Povzpneva se še do sedelca, kjer pokukava na Veliki Ozebnik. Za nama pride še 5 Avstrijcev. Pot na Jalovec je v oblakih, nekih silnih razgledov ni. Natakneva dile, poslikava in gasa... Čez rob v lijak (mehko plavanje) in potem skozi Ozebnik - ena sama zabava in prašenje. Veter piha navzgor in dviguje mogočne snežne zavese ob vsakem zavoju. Razmere super, nikjer nikogar, zabava zagotovljena!

V Tamarju - Ozebnik lepo viden, Jalovec pa s kapo

Tamar v soncu, midva pa z vetrom navzgor

vstop v Ozebnik


na polno

v lijaku

izstop

pogled iz štartne hišice

skozi lijak

v Ozebniku

prašilo se je že na vrhu...

...in prašilo...

...in prašiiilo!

In še se je prašilo...

... in prašilo...

PRAŠIIIILOOO!!!

Ja, res dobre razmere in vrhunska smučarija! Tudi flanka pod Ozebnikom vrhunska, mehko zapihana (zastrugi), fajn pela. Samo čisto spodnji del je bil rahlo zaskorjan, kar so pekoča bedra takoj začutila...
Še rodeo skozi gozd do koče (sem sicer mislil, da bo še bolj divje) in seveda analiza ob pogledih na presmučano. In boleče odtaljevanje prstov na nogah... Medtem se je malo razkadilo, pokazal se je tudi Jalovec. 

pogled na Jalovec z Ozebnikom

velikanka čaka 

Zaključek ob tekaški progi do parkirišča. Uč vrževa še na velikanko, ki je sicer pripravljena, vsenaokrog pa eno samo gradbišče. Zelo zadovoljna se odpeljeva. Ujela sva res dobro razmero!

***
"Uuuu-uu, kakav radostan dan..."

in memoriam Vlada Divljan 
(10.5.1958 - 5.3.2015)

Ni komentarjev: