*** Izpostavljeno ***

Svaneti, 28.12. 2019 - 4.1.2020

Dolgo pričakovana pustolovščina se je končno začela. Po stresnem decembru smo odpotovali nekam daleč, nekam drugam, nekam, kjer se je čas...

8.3.15

Romatenspitze, 8.3.2015

Na "Frauentag" pa na Romatenspitze!
Namesto šopkov en sam užitek v snežni belini.
Zjutraj krenemo (seveda spet čakamo pred Karavankami, grrr) po znani smeri za Mallnitz in potem v dolino Tauerntal. Na parkirišču spodaj ni pretirane gužve, taxi že čaka - ampak "Toj' za pussyje!" reče kolega-modrostnik in že turamo po cesti. Urca in smo pod Jamnighutte - taxi vmes naredi štiri runde, cekin zgleda kr priteka. Mi smo "prišparali" po 5 eur na uro (gorenjska press)! 
Dan fantazija, nebo modro, da kar boli! Mimo Peterbauer hutte, sonce nažiga (no, vmes tudi mrzlo zapiha), tudi turašev se je po pobočju kar nabralo. V odličnih razmerah in med mogočnimi razgledi smo kmalu na vršni strmini, kjer že ogledujemo možne linije spusta. Zgleda fajn, sneg odjenjan, malce pihlja, širokokotni pogled seže od Triglava do Dachsteina. Na vrhu kar nekaj ljudi, poslikamo, še presenečenje/Überraschung/Bibarašunk ob Dnevu žena (poknemo mini-šampanjec) in woo-hoo navzdol po neskončnih flankah!

sankaška cesta proti Jamnighutte

v čudovitem dnevu se vzpenjamo proti Peterbauer hutte

Peterbauer in Vorderer Geisslkopf

proti Romatenspitze

pobočje je kar obljudeno

pogled nazaj v dolino - nad njo Böseck (2.834), Feldseekopf (2.864), Vorderer Geisslkopf (2.974)

proti vrhu

vrh Romatenspitze (2.696)

ogledovanje linije...

...in gasa!

duet na strmini

podpisi

za zaključek še malo pomrznjenega grudastega odjuženca

pogled izpred Jamnighutte


spust proti koči

na koncu svizec ni zavil čokolade, ampak weizen ;)

Zgoraj super odjenjano, tudi strmina prava, res užitek. Nižje malce spihano (ok, ponekod do trave), vseeno mehko in užitkarsko. Okrog Peterbauer hutte minimalno skorjice, zadnja strmina pa grudasto odjužena. Še cukajoče po cesti (ki je medtem že skoraj odtekla) do spodnje koče (kris gut), kjer je tokrat svizec zavil nekaj povsem drugega. Slava mu!

Spet je blo fajn!

***

Ni komentarjev: