*** Izpostavljeno ***

Svaneti, 28.12. 2019 - 4.1.2020

Dolgo pričakovana pustolovščina se je končno začela. Po stresnem decembru smo odpotovali nekam daleč, nekam drugam, nekam, kjer se je čas...

25.6.18

Malta Hochalm strasse, 25.6.2018

Uuu, dobro smo se naspali. Mal je sicer poškropilo, ampak nič hujšega. Zjutraj si privoščiva kavo in zajtrk, potem pa dečwa spet zajaha kolo. Moje noge pa še trde, sem se z veseljem javil za "spremljevalno vozilo". Tako sem mirno pospravil tabor, raziskal celotno dolino Malte in se potem odpravil na visoko cesto proti jezu Kölnbreinsperre. Slabih 20 ojrov za 14km vzpona, ki te pripelje do umetnega jezera obkroženega z zasneženimi vršaci.
Ko sem par ovinkov pred vrhom v kratkih hlačah in japankah stopil iz avta, da naredim par slik, sem dobesedno zaledenel. Pa tle je zima, tastar!!!
Vrhovi sveže pobeljeni...

ko človek ostane sam, poišče uteho...

dolina Malte je polna slapov - Norveška filing

Gössfall

tale je bil hud

pa tale tut

Kölnbreinsperre

punca na delovnih obratih

vse curlja in kaplja

gremo v zimo

Erfrischung 

 
jez in jezero

na vrhu

na drugi strani

Na vrhu se je bilo treba hitro preobleči v zimske cunje (puhica, kapa, rokavice), potem pa sprehod čez jez in vmes "scary" airwalk. Vreme sicer ni bilo najboljše, vrhovi so bili zadelani, a vseeno frišno pobeljeni. Odločiva se še za treking ob obali do konca jezera. Mal naju pere, vode je povsod vrh glave... 

pogled proti Kölnbreinspitze

nad jezom kraljuje Gamskarnock
(nipl-špica po domače) 

poletje na avstrijski obali (mrčesa pa ni ;)

polno vode povsod

Kljub mrazu in premočenosti me prime, da jo vsaj na dol odpeljem. 
Zavit kot ninja napadem z vrha, slediti mi ne more nihče! Vmes par grozljivih črnih lukenj (beri: tunelov), dva prevožena rdeča semaforja, polaganje ovinkov, prehitevanje začudenih voznikov v avtomobilih in že kot sneta skira padem mimo (na srečo odprte!) zapornice. Wauuu!
Mrbit sem pa bl rojen za spust kot za u klanc!? 

ninja nabira obrate

letelu je, letelu...

profil od campinga v Malti

Ja super. Ko vse nabaševa v avto, se počasi odpraviva proti domu. Vmes se okrepčava pr Kotnik v KG in oddava svizčevo sporočilo pri prijateljih. Dobljen dan. Tile podaljšani vikendi res zmagajo!
Tako malo je treba, pa se zgodi za cel teden dopusta.
Sej na šihtu te pa tako vse počaka...

***

"Jutr jutr to bom naredu,
jutr zjutri vse bo vredu"

Ni komentarjev: