*** Izpostavljeno ***

Svaneti, 28.12. 2019 - 4.1.2020

Dolgo pričakovana pustolovščina se je končno začela. Po stresnem decembru smo odpotovali nekam daleč, nekam drugam, nekam, kjer se je čas...

24.2.19

Ojstrnik, 24.2.2019

Tokrat sva se odločila, da greva preverit ledene flanke k sosedom. No, nisva jih našla, smučarija je bila po mehkem, ampak lepo po vrsti!
Zjutraj naju Begunjščica ni premamila, raznorazni opisi po forumih so nakazovali ledeno vetrovno  deželo. "Bo pa Ojstrnik padu!". Res turistično sva šele ob 10h na parkingu pod kočo Nordio-Deffar. Slovenskih tablic ni, malce prej spodaj pa ni kje več za parkirat - zgleda vsi šibajo na Kovk.
Tudi mraza ni prav silnega, o vetru pa ne duha ne sluha. Po sneženo speglani cesti (ena kitica manjka) do koče, potem pa na sedlo Lom. Krasni pogledi!
 Po cesti še malo po avstrijski strani, nato zagrizeva v SZ flanke. Sonce lepo pritiska, vetra ni, kar vroče in prav nič poledenelo. Vrhnja plast je že odpustila, nič ne zdrsuje.
Malo borbe v levem gozdičku, potem pa se odpre zgornja flanka in nad njo modro nebo. Super mehko in popeglano zgleda. Izhod na greben in do vrha, kjer se počasi pripraviva.
Preveriva vse vrhove, pogled v dolino in... gaaasaaaa!

koča Nordio-Deffar

pl. Dolinca

spodnji del flanke

Black mamba ga piči 

novi pancarji gredo kar sami

zračna postavitev avstrijskega trenerja

mehkobno proti vrhu

vrh

Snežnobeli ima zamudo

proti Julijcem

proti Lovcu, ki smo ga odsmučali prejšnji teden

pogled v Dolinco...

... in gremo!

super smučarija



Ou, super smučarija. Zgoraj mehkobno, spodaj že odjenjano, potem pa še vrhunski karving od ceste do hiš na pl. Dolinca. Povrhnjica je ravno prav odpustila, dile so zarezovale kar same :)

Nujno je bilo treba še v kočo na pir in potem drsalno po cesti izogibajoč se popoldanskim sprehajalcem.
Do avta se pride z enim kratkim snemanjem smuči... 

manjkajoča kitica

staro sreča novo

Res fajn dan, pa še novi pancarji so se super obnesli!
Kaj češ lepšega!

***

"These boots are made for walking
And that's just what they'll do"

Ni komentarjev: