*** Izpostavljeno ***

Svaneti, 28.12. 2019 - 4.1.2020

Dolgo pričakovana pustolovščina se je končno začela. Po stresnem decembru smo odpotovali nekam daleč, nekam drugam, nekam, kjer se je čas...

7.3.21

Begunjščica, 7.3.2021

 Dokler je razmera, je treba izkoristiti. Nos je odebeljen, ampak sončne špegle stojijo gor, tko da vse kul.
Spet na Zelenico. Tokrat sva kao "taktično" šla kasneje, da se folk že mal spuca, da bo bolj mirno. Jbg, ni te logike. Folka je bilo še enkrat več, dodatno je bila težava s parkingom. Res vse gomazi po Zelenici.

Že na parkingu se srečamo z gruzijskimi kameradi, se mal apdejtamo, pol pa spet v kolonci v hrib. Tokrat greva po Šentancu (no, tu se jih res ni več veliko dvigalo z dilami), špura fajn urezana, lepo se hodi ampak srenači skoraj obvezni. Je pa vse preluknjano, pobočje zgleda kot bi ga zoral stampedo podivjanih bizonov. Dol jih gre veliko, zveva pa, da je za Centralno vrsta že od bajte... :O
Za zadnji vzpon si natakneva dereze (se ni za matrat), potem pa izstop na sonce in čudoviti razgledi po grebenu "i šire". Lepo počasi do Velikega vrha, tu se v miru pripraviva in nabereva nekaj D vitamina na zalogo. Večina jih zgleda smuča skozi Centralno, midva se odločiva za Smokuški plaz. Pobočje zgleda fenomenalno, na pol v soncu in ne preveč presmučano.
Čez vrhnjo opast, potem par trdih zavojev do vstopa na plaz, nato pa samo še uživanje po "neskončni" odjenjani flanki. Vrhunska pela, smučava (skoraj) sama. Za prste polizat!

spet smo tle - gužva še večja

u Šentanca

zložno urezana špura

spet ena z Vrtačo

razrito proti vrhu

zasledovalci

leta so tle - je treba s palčko ;)



izstop na greben...

...in naprej

Veliki vrh na vidiku

poezija na Smokuškem plazu




flanke ne zmanjka

razsežnosti


fajn je odjenjalo

v dolino s pogledom na Stol

plaža pri bajti

Ja noro. Super smučarija, flanke res ne zmanjka, spodaj so me že ornk pekle noge. Potem mala prečka skozi gozd, pa spet pse na dile in nazaj do bajte. Ta del sicer malček najeda (nisem ljubitelj hoje navzgor, če greš dol!), ampak nekako mine. Pri bajti pa spet plaža! Pobočja pa tudi še kar polna.
Še ratrak smučarija po spodnjem, ledeno-trdem delu in dobljen je dan!
Sedaj lahko v miru pričakamo Dan žena :)

***

"Sono fuori di testa ma diverso da loro
E tu sei fuori di testa ma diversa da loro
Siamo fuori di testa ma diversi da loro
Siamo fuori di testa ma diversi da loro

(I'm out of my mind, but different from them
And you are out of your mind, but different from them
We are out of our minds, but different from them
We are out of our minds, but different from them)
  

Ni komentarjev: