*** Izpostavljeno ***

Svaneti, 28.12. 2019 - 4.1.2020

Dolgo pričakovana pustolovščina se je končno začela. Po stresnem decembru smo odpotovali nekam daleč, nekam drugam, nekam, kjer se je čas...

24.2.24

Plesišče, 24.2.2024

 Nov sneggg!
Končno je butnilo frišnega, smo že dolgo čakali. No, doma se je cel dan zlivalo, edina pametna varianta je bila telovadnica in klasični petkov derbi. Oooo, kako je pasal! Forma sicer ni ne vem kaj, vseeno je bilo dovolj za "enojni-enojček" (en gol :)
Sem jih pa fasal vsaj pet, +/- je bil pravi zimi primeren.

Ker se je zadeva zavlekla (kot vedno), nisem bil čist prepričan, da se bom zjutraj dvignil in kam šel. Mehur je zahteval svoje in nežnemu pritisku (v hodniku vsa oprema že packed & ready) se pač nisem mogel upreti.

Šibava na Pokljuko na varna območja  (je namreč štirica!), uparkirava. Pri kasarni že nov sneg, se pa z višino kar dobro odebeli. Tokrat nisva prva (happy!), špura je že potegnjena. Par jih je šlo pred nama, za njimi pa nadebudni pešak, ki je frišno špuro povsem naluknjal. Grrr. Mu je pa treba priznati doslednost - tudi enega koraka ni naredil izven špure. Bravo! Na srečo mu je pri drugi žičnici zmanjkalo moči in naprej je bila špura skozi snežno-belo pravljico gladka in tekoča kot tekoči trak v Maxlnu.

Lepo počasi napredujeva, res je zimsko, snega je ruknilo sigurno 40cm. Idila. Proti vrhu grabna se mi začnejo oglašati včerajšnji Guinnessi in kar niso in niso nehali najedat. Nekej bi se zgovarjali, pa pametovali, jest pa slab. No, sem jih šel odlit in je blo takoj bolje ;)

Zlezeva na vrh Plesišča, ne piha, snega je čez koleno. Prvi plan je bil skozi gozd proti Konjščici, ampak ruševje zgoraj ni povsem zalito. Nič, bova šla kar na pristopno stran dol. Med pripravo uleti še legenda, s katero smo se družili v Svanetiju. Iskreno se razveselimo, mal podebatiramo, potem pa se vrževa v gostega frišnega celca... woo-hoo!

zjutraj me takole pričaka subtilni namig, kako bova preživela dan :)

frišno pobeljeni smrekored
(že tle je špura naluknjana!)

love is all around

prava zimska pravljica

to je to!

skozi okno

na vrhu zapleševa tango

jipiiii

praši se, praši

triptih frišnega celca

še mal baleta

Noro! Dile kar lebdijo, super pela. 
Škoda samo, ker hriba res hitro zmanjka. Nič, greva še enkrat in ponovi vajo. Prfektn.

Potem dol po grabnu, že mal zvoženo, ljudi pa kar nekaj napada. Še glisiranje ob žičnici, vidljivost ni najboljša, takoj se zapičim v sneg. Ena sama zabava.
Pa mal tišanja do parkinga, tu pa vse polno. Hidracija, opraviva še dobro delo in dvema mladenkama omogočiva parking. 

Doma sva se naphala s čilijem in potem odprdela, pardon, odbrzela v toplice. Nazaj grede sva se razveselila dvojne zmage skakalcev. Pa še Jan je razturu! Vse vrhunsko. Lahko bi rekel, da se nama je tokrat vse poklopilo - kot Darčiju! Razen gob ;)

Edino radijsko-valovski Darči je kar precej trokiral... (kje je rdeča črta in kje je ni, kdo je preletel zeleno črto in kdo jo ni, kdo bo preračunal točke in kdo jih ne bo, kdo bo zmagal in kdo ne bo, in končno ... kdo s kom spi v sobi in kdo ne). Da o občutkih sploh ne govorimo... Novinarstvo par excellence!

***

"Darči zmeri najde gobe, kadar gre v hosto
na Merkur blagajni faše devetdeset posto..."

Ni komentarjev: