*** Izpostavljeno ***

Svaneti, 28.12. 2019 - 4.1.2020

Dolgo pričakovana pustolovščina se je končno začela. Po stresnem decembru smo odpotovali nekam daleč, nekam drugam, nekam, kjer se je čas...

26.1.20

Kleines Mosermandl, 26.1.2020

V soboto smo družinsko praznovali rojstne dneve (428 let je bilo zbranih za mizo :), nedelja pa je bila rezervirana za turo. Tokrat z mladinci. Kar zgodaj šibamo za Tauerntunel, odvijemo za Zederhaus in uparkiramo v Waldu. Uro smo ujeli za 5 minut, parkirali smo še čist zgoraj, potem pa se je vsulo raznoraznega pleha.
Hitro potegnemo po zasneženi cesti do planine Muhreralm. Modro nebo, sonce, razmera zgleda vrhunska, sneg pa presenetljivo suh in niti ne zelo predelan. Vzpon mine ob komentiranju razmer in včerajšnjega smuka v Kitzu. Vmes seveda ogledujemo linije, začuda sploh ne zgleda tako hudo zvoženo in razrito. Bomba bo! No, na zadnji strmini čez Urbankar se je že začelo zapirati, proti vrhu že snežinke in (spet!) difuza. Edino veter je umanjkal. Ker sta na karti z istim imenom označena dva vrhova, osvojimo oba, oba, oba.
Nebo se je medtem povsem zaprlo, tipajoče preko prve strmine. Zaradi difuze se niti naklona ne vidi, kaj šele kucljev in parkrat me pošteno strese. Potem po krasni flanki do planine ujamemo še celca, mehkobo, mal skorje, uležan pršič in skozi macesne še par špricajoče-pršičastih zavojev za češnjo na torti (drugač je bla ananasova, a to je že druga zgodba ;)!
Super smučarija! Še cesta dolvn in smo pri avtih - samo čudimo se lahko, do kam je vse zaparkirano...

na planini se odpre pogled

šikana na cesti
 
krasna razmera

četica

še je prostor za podpise

krnica Urbankar

pogled nazaj v dolino

mladinci in "mladinci" potegnejo

mi zadaj pihamo

eden izmed vrhov

pogled na tavelk Mosermandl

priprave

ogled linije

edina smučarska 
 
tko to zgleda

Presenetljivo dobra smučarija - če ne bi bilo toliko difuze, bi bilo prav super. No, zadovoljni smo bili tako ali tako. Kljub slabi zimi z zelo malo padavinami, se najde razmera. 
Vse skupaj smo to sezono naturali že več kot 18 vertikalnih kilometrov, kar je pa tut kr gut. 
Kris gut ;)

Zvečer pa drama na Jezeru s Tarasom...

***

"Ona sanja"

Ni komentarjev: