*** Izpostavljeno ***

Svaneti, 28.12. 2019 - 4.1.2020

Dolgo pričakovana pustolovščina se je končno začela. Po stresnem decembru smo odpotovali nekam daleč, nekam drugam, nekam, kjer se je čas...

1.2.20

Romatenspitze, 1.2.2020

Z delom gruzijske ekipe se zberemo in šibamo za Mallnitz. Na Romatenspitze. Ali bolje rečeno BOMBATENspitze! Res je blo vrhunsko.
Zjutraj nobenega mraza, parking spodaj pa že spodobno poln. Taxi vozi (ata ma novo Caravello, zgleda biznis laufa), mi gremo peš. Ob debati tudi urca po cesti hitro mine. Do Peterbauer potem še malce pomrznjeno, vreme pa bogovsko - modrobela šajba! Potem skoraj v koloni do vrha, kar vroče, pa še neugodne cokle so se delale - na vrh sem prinesel par kil več, kot bi bilo treba.
Sicer pa brez vetra (že to je vrhunsko), super razgledi, tudi snežne razmere ugodne. Samo veliko nas je bilo, veliko...

začetek proti PeterBauer hutte

modro-bela poezija 1

modro-bela poezija 2

PeterBauer

gruzijska ekipca

takole je zgledalo navzdol...

...takole pa navzgor!

vrh je bil polno zaseden

panorama

vrh (dolgo sem čakal, da ni bilo nikogar ;)

smučarska poezija

kotalili so se mlinski kamni

Našli smo tudi nekaj nezvoženih flank. Smučarija super, sneg malce ojužen uležan pršič. Ko si peljal, so se valile kepice, ki so na poti navzdol postajale vse večje in večje kepe. Po pobočju so se potem valili že pravi mlinski kamni!
Krasno! Tako je bilo vse do zadnje strmine, tu pa nas je pričakal precej odjužen cukjati. Mal smo se priklanjali, nato skozi gozd in po poledeneli cesti do koče. Na analizo.
Zbasali smo se na podstreho, kjer so blesteli travnato-mentolovi kolački in pa seveda hmeljevi zvarki.
Super dan!
Bombaten!

*** 

 "Ija ija ija ooo"

Ni komentarjev: