*** Izpostavljeno ***

Svaneti, 28.12. 2019 - 4.1.2020

Dolgo pričakovana pustolovščina se je končno začela. Po stresnem decembru smo odpotovali nekam daleč, nekam drugam, nekam, kjer se je čas...

7.2.20

Romaten spet, 7.2.2020

Ker je Kulturnež letos padel ravno na soboto, je bilo treba frej dan prestaviti.
Padavine in hud veter so narekovali izbiro ture, ki bo varna, kjer poznamo razmere in kje že dolgo nismo bili ;). Romaten, valjda!
Dan je bil čudovit, bili smo zgodni in med prvimi na parkingu. Kombi-taxi smo prehiteli in se zagnali v dolince&strmince. Na Geislu so bile vetrne zavese, proti Romaten pa nič! Veter je nov sneg uspešno premaknil, tako smo že gor grede ogledovali, kje se skriva mehki napihanček. Ponekod je bilo trdo, spihano do stare podlage, ampak večinoma je poprh novega snega vseeno ostal, tako da se je udobno hodilo. Na vrhu smo drugi, samo en domačin je odpeljal. Vetra ni, sonce greje, sneg še ni odpustil. Spodaj pa cela flanka za nas, zaradi širnih prostranstev je bil izbor linije kar zahteven :) Najbolje se je bilo držat žleba in uživat po napihancu... woo-hoo!  

on the road again IV

spet krasno

v sončku meljemo navzgor

samo eden je urezal špuro pred nami

vrh

pogled v dolino

in že prašimo!

jiiiipiii

na reaktivni pogon

woo-hoo

koko ga reže

zakulisje :)

še pogled na drugo stran - Feldseekopf

Ouuu, krasno se je peljalo. Zgoraj pravi pršič, potem smo se držali žleba in vseskozi furali mehkega napihanca. Nedotaknjeno, vrhunsko! Pri KmetaPetra hiši (spihano), smo odvili desno v ozek žleb, ki je bil v bistvu zasut potok. Krasno še do Jamnika, čeprav sem se vmes skoraj okopal, ko me je presenetil podor nad potokom!
Nato še po cesti - če je zjutraj še škripalo, jo je sedaj čist odjužilo.
 Ampak do parkinga gre še brez problemov.
Fajni tile petki, fajni! Cel rock'n'roll...

v koči je bila vrsta

***

"I got a lust for life
Lust for life"


Ni komentarjev: