*** Izpostavljeno ***

Svaneti, 28.12. 2019 - 4.1.2020

Dolgo pričakovana pustolovščina se je končno začela. Po stresnem decembru smo odpotovali nekam daleč, nekam drugam, nekam, kjer se je čas...

16.1.21

Draški rob in Veliki Selišnik, 16.1.2021

V temi prebujajočega dneva primrznjena na sedeže brziva proti Pokljuki.
Mraz je, mraz, avto se do Zatrnika sploh ne ogreje. Naju pa zato greje in v dobro voljo spravlja tematski izbor glasbe na Valu 202 - zzz-zz-zzz-zz-zzzz-z :)
Na parkingu sva spet med prvimi, kaže -15. Hitro v špuro in gasa skozi gozd, da se ogrejeva. Na robu gozdne meje naju pozdravi čreda gamsov, dan se odpre, gledava prostranstva pobeljenih kuclov proti Draškem robu. Spet pravljično!
Veter je sicer že opravil svoje, pršiča ni več, ostaja kloža, ki drži (ali pa tudi ne ;). Na Draškem robu uživava v lepih pogledih, čeprav je mraz in rahlo piha. Par pikic se vidi na Višievniku, dva na Srenjskem, eden na Debelem vrhu - drugje pa sama snežna belina!
Po trdi kloži odsmučava proti Selišniku - par zavojev krasnih, skorja drži. Potem se pomatrava še na Veliki Selišnik. Tu se že ogreje, razgledi fenomenalni.
Pripraviva se in odpeljeva proti Malem Selišniku - kloža tu nekje drži, nekje se predira, kar pestro. Potem po kraljestvu zastrugov do gozda pod Malim Selišnikom. Tu pa nedotaknjen, uležan, gost pršič in prav fenomenalna pela...

Mrzz-zz-zzz-zz-zzz-Zatrnik :)

ogrevanje

nad gozdno mejo...

...se odpre pravljica

panoramska "prostranstva"

proti Draškem robu

Matter ker horn!

na Veliki Selišnik

vrh

še pogled proti Draškem in gasa

prostranstva pod Viševnikom

kraljestvo zastrugov in klože

v gozdu idealno

gost, uležan pršič

miniatura

Aaaaa, spodnji del skozi gozd je bil fenomenalen. Ven sva prišla pri vojašnici in rahlo vznemirila stražarja - se opravičila in odštamfala nazaj na pot.
Na sončku sva potem stisnila enega iz prtljažnika in se kar čudila, da niti ni veliko folka.

Evo, pa še mal statistike:
Korona vpliv - januar 2020 / januar 2021

V tej karantenski sezoni sva postala težka lokal-patriota, višino vrha sva zmanjšala za več kot 800 m, ogljični odtis pa kar za 79%
Ni vse samo slabo, zgleda... ;)

***

"Zato pa sem predsednik 
zzz-zz-zzz-zz-zzz-zz-zzzz
ZDA"


Ni komentarjev: