*** Izpostavljeno ***

Svaneti, 28.12. 2019 - 4.1.2020

Dolgo pričakovana pustolovščina se je končno začela. Po stresnem decembru smo odpotovali nekam daleč, nekam drugam, nekam, kjer se je čas...

2.1.21

Kobla, 2.1.2021

 NouLet! Leto Monda - XXI!
Ta star nas je tako izmozgal, da sva šla na turo šele drugega. Tudi vreme ni bilo preveč prepričljivo, pa precej snega je nasulo. Varna izbira je bila spet Kobla - tako z dostopom kot s tereni.
Že na parkingu srečamo enakomisleče, vlečemo špuro (no, sva četrti par in imava že uhojeno). Hodilo se je kar težko, je bilo precej mokro spodaj. Pa tudi leto, ki se je pravkar izteklo, je očitno pustilo posledice. S čudnimi mislimi, ki se mi pretakajo v glavi, podelam enko, dvojko in se precej namatram po trojki. Kot da bi jo podaljšali za dve etapi...
No, na vrhu pa znani glasovi in takoj se misli razvedrijo - pred nama sta špuro urezala prekaljena borca kavkaških strmin! Veselja in obujanja spominov je bilo veliko (pa tudi smučišče je delovalo zelo "hatsvalijsko" ;).
Fanta sta se res izkazala za prava đentlmena - gor grede sta špuro urezala kot prva, dol grede pa prepustila pršič ostalim! Legende!!! :)
Smučarija je bila presenetljivo odlična - nov sneg je bil zgoraj še dokaj suh in se je krasno peljalo. Spodaj že bolj razmočeno, ampak dile vseeno glisirajo! Prav vrhunsko.

"Baby, baby moja
blue, yeah, blue je prava boja"

triptih utripa pršiča

Izpadla je prav fletna smučarija.
Spodaj je sicer že padalo, tudi nekaj avtomobilov se je nabralo v lužah na parkingu. Eni še gor, mi pa smo pod strehco stare kase gasili žejo in se zabavali. Individualno, na distanci, se razume.
Mmm, za prste obliznit!

***

"Mmm Mmm Mmm Mmm
Mmm Mmm Mmm Mmm

But both girl and boy were glad
Cause one kid had it worse than that"

PS
Če se nisem položil na smučariji, sem se pa pred bajto. In to pri kidanju - spregledal sem štengo in z lopato (pa ne lavinsko!) zaružil na tlakovce... U ribo!
A veš, tist, k še pizdit ne morš na nobenga!
  

Ni komentarjev: