*** Izpostavljeno ***

Svaneti, 28.12. 2019 - 4.1.2020

Dolgo pričakovana pustolovščina se je končno začela. Po stresnem decembru smo odpotovali nekam daleč, nekam drugam, nekam, kjer se je čas...

10.4.21

Proti Rodici, 10.4.2021

 Kljub ne najbolj obetavni napovedi sem moral ven, na sneg. Sicer #semiboodfukalo.
Zelenica je v slabi razmeri, na Pokljuki je bila včeraj, izbereva torej Bohinjske konce in proti Rodici. Letos sem enkrat tu že hodil, cesta je bila takrat zasnežena od asfalta v Laškem Rovtu.
Tokrat se pripeljeva malo dlje (cesta je sicer precej razsuta), vseeno nekje na polovici pričaka zamet snega, ki je za avtomobile "nižjega srednjega razreda" prehuda ovira.
Nič, dile na rame in pešaka. Na cesti se izmenjujejo sneženi in kopni odseki, potem odvijeva po bližnjici za Suho. Tam, kjer se ponavadi parkira, je na cesti še precej snega. Stopiva na dile. V strmem delu je malce akrobacij, drugače pa lahkotno turava proti planini. Je pa sneg precej pregnit, psi so mokri kot cucki. Tudi vreme ne sodeluje najbolj, piha, zapira se, neka čudna difuza spet.
Žleb nad pl. Suha podelava z dilami na ruzakih, zgoraj se veter še pojača. Je pa zanimivo, nikjer ni žive duše - kr mal vesoljsko ;)
Pomeljeva še naslednjo strmino, tu se je pa že navlekla megla. Tudi sunki vetra so vse hujši, naju kar prestavlja. Ker ni kazalo na izboljšanje, sva na dobrih 1.700m obrnila. Pa še tu me je pri pripravi sunek vetra prekucnil in odnesel palico (ki sem jo sicer dobrih 40m nižje potem pobral).
Ni to razmera za stare kosti...

ne zgleda, ampak za Yarčija (z 200k na grbi) neprehoden zamet

šerpanje

malo suhega orodjarjenja

na cesti, kjer ponavadi parkiramo

pl. Suha vsa v belem

laufamo gorvn u žleb

ku-ku

hitri servis nad strmino - ni pomagal

vse bolj piha in se zapira

priprava za skalco

S smučanjem začneva v vetru in difuzi, ampak po pasovih napihančka je bilo kar užitno. Tudi sneg je bil še sorazmerno suh. Žleb tudi fajn, nad planino pa že precej mokro - tisti, poseben tip snega - aprilski bremzač. Sem parkrat preveril, da sem res snel pse, ker ni šlo nikamor.
Skozi bukovje že precej nagnito, na cesti se je treba poganjati. Pa še to ne dolgo, ker takoj pod parkingom snega zmanjka. Hja, spet dile na ramo in kakšen kilometer, dva, tri tolčemo pešaka.
Kaj naj rečem? Očitno mi letos tale Rodica ni usojena...
Ampak, vzel smo si čas in šli na zrak. To pa tudi nekaj šteje... 

***

"Vzem si čas da pobegneš stran.
Vzem si čas da uživaš dan.
Vzem si čas da vdihneš zrak"

Ni komentarjev: