*** Izpostavljeno ***

Svaneti, 28.12. 2019 - 4.1.2020

Dolgo pričakovana pustolovščina se je končno začela. Po stresnem decembru smo odpotovali nekam daleč, nekam drugam, nekam, kjer se je čas...

25.4.21

Rodica, 25.4.2021

 KRALJICA!
Še enkrat se je potrdilo. Pa še v tretje je šlo rado - do vrha.
Celotno telo je še čutilo včerajšnje tišanje biciklov čez Jelovico, tako da sem že v štartu vedel, da bo borba. Ampak se je splačalo "grit the teeth" (stisniti zobe ;)
Avto zaključi pred istim ovinkom kot 14 dni nazaj. Začuda še nihče ni prebil zameta, je pa ob cesti že vse zaparkirano. Dile na ramo in po letni proti Suhi. Tokrat nosiva tudi čez strmo prečko v gozdu, ki jo počasi že pobira. V bukovju stopiva na dile in v počasno-zmatranem tempu do planine. Tu spet čudoviti pogledi, ki napolnijo baterije. Še enkrat dile na ramo, po štapnah zlezeva skozi žleb v višje nadstropje. Odprejo se "širjave", ljudje so se porazgubili, zgleda noro. Okoli Male Rodice že opazujeva flanke, kje bo najboljša pela. Glede na kot sončnih žarkov se namreč sneg zelo neenakomerno spreminja - nekje še trdo, nekje glih prav, nekje pa že pregnito.
Na vrhu se pozdravimo s sodelavcem, nekaj jih je že gor, kar nekaj jih prihaja za nama. Gledava Raskovec ampak danes ni prave energije. Hitro se pripraviva, v štartno hišico in kar brez predvozača na glavo čez vehto... Woo-hoo!!!

jutranje drvarjenje

"Ko brez miru okrog divjam, 
prjatli prašajo me: Kam?"

strminco v gozdu počasi pobira

pl. Suha

žleb je v senci in je še trrrd

na polno

še mau...

izhod v višje nadstropje...

...in magični pogledi

okoli Male Rodice

"nezemeljske lepote" bi prjavu Ali M

pogled nazaj na širne flanke

proti Raskovcu

vrh vulkana :)

z vrha zremo v Bohinjski kot

triptih štarta čez vehto

široko pobočje Rodice

vrhunska pela zgoraj

putrček

nižje ga je že odjužilo

orjemo po eni nogi

nazaj v dolino

snežnega jezika zmanjka

prepozen ogled linije

veselo po strugi

Ja, pela je bila res vrhunska. Zgoraj S stran še malo trda (par cm odjenjano), potem pa krasen putrček in uživanje. Pod Malo Rodico se je že poznala opoldanska ura, ga je precej odjužilo. Čez planino Suha pa že grozoviti cukjati, sva se kar priklanjala nasproti hodečim. Potem skozi gozd bolj borba, nižje ko greš, bolj je pregnito. Nekaj časa sva potem fajtala še po strugi potoka, na koncu pa 15min nošenja dil - no, to mi je izpilo že zadnje moči. Pomagal je samo dobro ohlajen, v piksni raztopljen hmelj... :)

***

"Standing in line
To see the show tonight
And there's a light on
Heavy glow
By the way I tried to say
I'd be there, waiting for"

Ni komentarjev: