*** Izpostavljeno ***

Svaneti, 28.12. 2019 - 4.1.2020

Dolgo pričakovana pustolovščina se je končno začela. Po stresnem decembru smo odpotovali nekam daleč, nekam drugam, nekam, kjer se je čas...

18.4.22

Rodica, 18.4.2022

 Ni ga lepšega kot praznični (in to še Velikonočni) ponedeljek!
Kam češ drugam kot na kraljico - Rodico!

Kljub napornim dnevom in neusmiljeno borbo s šunko, pirhi in potico, sva se iz postelje zbasala kar zgodaj. Do Bohinja so naju spremljali žametni ženski vokali. Po cesti se da povsem do parkinga pod Suho. Nikjer nikogar, odprdela sva v strmino... In ugotavljala, da za Rodico moraš res ujeti trenutek - ko je cesta ravno kopna do konca, snega v bukovju pa še ne zmanjka. No, tokrat sva skozi bukovje nosila, snega je pač letos odločno premalo.

Tudi pl. Suha ni kaj dosti zalita. Bilo je še trdo, zato sva z dilami na ramah nadaljevala skozi žleb. 
Za Ulcami sva potem zapela dile, pa bi bilo mogoče bolje, da bi šel kar peš. Neverjetno mi je zdrsavalo (in to s srenači), sem se kar namatral pri prehodu v višje nadstropje. Okoli Male Rodice je že hudičevo mrzlo brilo, vrh Rodice je kopen in so dile spet romale na rame. Počasi proti vrhu, sunki vetra so naju kar prestavljali. Pihalo je tako mrzlo, da mi je obraz povsem zrmznil.

Na vrhu se kar hitro urihtava, na drugo stran je vse zeleno, greben je brez snega. Začetek na sever, kjer je veter zlizal strmino do visokega sijaja. Trdo, mestoma ledeno ;) Ampak je grabilo. Potem čez greben v konto, pa še enkrat dile na ramo in naprej do Lepe Suhe. Tu pa potem uživaška pela (čeprav je bilo še vedno trdo) do planine...

prečka je s snegom zelo uboga

pl. Suha

pod Malo Rodico

zgornja etaža

peš na goli vrh

je mož in je gora

na drugi strani pomlad

greben gol in spihan

smetana z Julijci

ogled postavitve

trrrrdoooo

za bistre oči ;)

Rodica v vsej svoji lepoti

na Lepi Suhi

krasna pela

proti planini

še mau carvinga

zaključek

Skozi bukovje je bilo že na začetku treba precej paziti, potem pa snega enostavno zmanjka. Dile spet na rame še pred prečko. Dobrih 20minut do avta, tu pa stolčke ven, hidracija in uživanje v ritmih žolne.
Spet je blo fajn!

***

"Ven poglej in se nasmej.

Lep je dan
Naj zvrti se ti v glavi
Lep je dan
Naj te nič ne ustavi
Lep je dan
Vse diši že po pomladi
Lep je dan
Vse skrbi pozabi"


Ni komentarjev: