*** Izpostavljeno ***

Svaneti, 28.12. 2019 - 4.1.2020

Dolgo pričakovana pustolovščina se je končno začela. Po stresnem decembru smo odpotovali nekam daleč, nekam drugam, nekam, kjer se je čas...

28.4.22

Vremščica, 28.4.2022

 In smo šli v napad. Na Obalo.
Zdravc je ob odhodu v zgodovino častil prenočišče (čeprav se je še bolj spektakularno poslovil Zmago Plemeniti, ki pa ni nič "zanga dal" :)

Rezervirava nama zelo ljube Korte. Potem napokava in se odpeljeva do Škocjana, kjer zajahava bicikle. Občutek ni kul, rit se takoj začne pritoževati ;) Ampak bo mogla stisnt zobe.
Po lutanju po Matavunu (gor/dol, sem/tja) se nekako utiriva na kokr pravo pot. Priprava na turo je bila slaba, zato sva naslednjo uro lutala po raznoraznih kolovozih, ki so prehajali od manj zaraščenih do skoraj neprehodnih. Huh. Nekako le udaneva tablo za Vremščico. In to direktno. Potka pač ni bila speljana v črko Z, ampak v črko I. Strmo ko pra*ica! Naslednjo uro sva tišala.

Do grebena sva bila že čist fertik, pa šele 400 višincev sva zmogla. Nekako ne znava u izi...
Motoviljenje se je nadaljevalo tudi po grebenu. Opis, ki sva ga imela, se nikakor ni skladal s stanjem na terenu. No, vrh je vseeno tako prostran, da ga res nisva mogla zgrešiti. Ko že misliš, da je hudega konec, se pod vrhom spet ornk postavi pokonci. Taa-daa, končno na vrhu in razgledi od Nanosa do morja. Lepo je, mal piha, folka ni. Super.

Poslikava, skočiva še do cerkvice Sv. Urbana, kjer pozvoniva za večno ljubezen. Potem pa končno spust. Če je bilo gor naporno, sva navzdol po diretissimi res uživala. Nazaj grede sva potem tudi pociljala opisano pot, tako, da je bilo na koncu vse odkljukano...

J pobočja Vremščice

takole je šlo kakšno uro

proti vrhu

po grebenu

še zaključni pesjan

pogled nazaj

vrh z Nanosom v ozadju

cerkvica Sv. Urbana

milodar

dolvn1

dolvn2

tunel, ki sva ga iskala gor grede

Škocjan

Zadovoljna sva se na koncu izognila kasi v Škocjanu (edini lucky-moment ta dan) in na stolčkih uživala v aprilskem soncu. Potem v Korte v Staro šolo čekirat, pa še v Piran na sprehod in pijačo.
Zaključila sva spet v Kortah v gostilni, kjer sva se obilno & odlično podprla in odžejala... S kruhom pomazano - priporočam!

Piranska veduta

s sončnim zahodom

motoviljenje po Vremščici

***

"Let it roll, baby, roll
Let it roll, baby, roll
Let it roll, baby, roll
Let it roll
All night long"

Ni komentarjev: